Secretul unui aranjament floral 
 

Secretul unui aranjament floral consta in forma, compozitie, cromatica si modul de expunere. Florile fac parte din viata noastra. Fie ca le avem acasa, la birou sau in natura, acestea infrumuseteaza si coloreaza locul in care se afla. Pentru a obtine impactul visual maxim, trebuie sa urmam anumite reguli atunci cand oferim un aranjament floral, cumparam o floare pentru acasa sau alegem florile pentru un eveniment din viata noastra.

Nu in ultimul rand, conteaza si ocazia pentru realizarea aranjamentului floral. In mod evident forma, compozitia si cromatica se schimba daca aranjamentul floral are ca destinatie aniversarea unei persoane dragi sau celebrarea succesului unei companii. Daca oferim un cadou floral, ar fi bine sa tinem cont de florile si culorile preferate ale persoanei care va primi aranjamentul. Pentru cadourile formale, folosim flori elegante (orhidee, cale, trandafiri, etc) cu linii bine definite. Pentru un aranjament romantic, vom folosi flori colorate, gingase, combinate cu dantela in recipient adecvate.

Cand alegem aranjamentul de nunta, trebuie sa tinem cont de aspectul si inaltimea salii, precum si de sentimentul care dorim sa fie transmis invitatilor atunci cand acestia intra in sala. In functie de tematica, aranjamentele florale se pot realiza intr-o multitudine de culori si combinatii. De la sfesnice la ceanice, de la colivii la vaze din cristal, secretele unor aranjamente facute si alese stau in gasirea persoanei (floristul) care stie cum sa le armonizeze cat mai bine.

Indiferent de ocazie, floristii nostri va vor face cele mai bune recomandari, iar rezultatele vor ramane o amintire placuta in memoria dumneavoastra si a celor apropiati.