Disponibilitatea florilor in functie de anotimp 
 

Ca urmare a promisiunii facute in articolul “Flori de sezon” revin de data aceasta cu o grupare a florilor in functie de anotimp, dar si cu florile pe care le gasim tot timpul anului. Astfel, in functie de perioada in care avem evenimentul, alegand florile disponibile in acea perioada, putem evita costuri suplimentare datorate extrasezonului.

Veti observa flori care le gasiti in doua anotimpuri consecutive fiind disponibile la sfarsitul unui anotimp si inceputul altuia. Un exemplu in acest sens poate fi bujorul, pe care il gasim incepand cu lunile mai-iunie dar si la inceputul lunii iulie.

Iarna este anotimpul in care unele mirese ar crede ca nu se prea gasesc flori, dar exista totusi o gama variata din care putem alege. Pe langa florile specifice de iarna gasim si o mare parte din florile de primavara.

Daca va hotarati sa va bucurati de frumusetea si magia iernii la nunta voastra in lunile decembrie-februarie, putem alege dintre lalele, anemone, ranunculus, fressia, wax flower, amaryllis, ilex, anthurium. conuri si crengute de brad.

Primavara  este anotimpul in care natura revine la viata. Florile din aceasta perioada sunt colorate si parfumate.

In perioada martie-mai le gasim in cea mai buna forma: anemone, lalele, zambile,  viburnum, narcise, freesia, ranunculus, mimosa, wax flower, liliac, bujor, lathirus, genista, flori de cires, iris.

Vara este anotimpul florilor si culorilor. Gasim o mare varietate de flori in culori puternice si forme diverse.

Lunile iunie-august sunt presarate cu : bujor, lathirus, scabiosa, hortensia, eustoma, gura leului, floarea soarelui, gladiole, allium.

Toamna culorile florilor au nuante calde, tonuri de ruginiu, rosu, galben si multe nuante de maro.

Septembrie-Noiembrie sunt luni in care: crizantema, dalia, hortensia, clopoteii, anemona, bobitele si frunzele de toamna coloreaza si infrumuseteaza mesele imbelsugate ale invitatilor.

Din fericire exista o multitudine de flori care se gasesc tot timpul anului. Putem astfel sa combinam cu florile specifice fiecarui anotimp si urmatoarele: trandafir, trandafir David Austin, minitrandafir, crizantema, alstroemeria, gerbera/germini, garoafe, eustoma, crin, gypsophila, freesia, bouvardia.

Sursa pozelor: www.pinterest.com.

Pentru a afla noutati, lucruri practice si informatii noi din domeniul florilor si al nuntilor, aboneaza-te la newsletter aici.