Flori de sezon 
 

Sunt florile ”de sezon” solutia unui buget redus pentru nunta?

De multe ori, in cadrul intalnirilor pe care le avem cu viitoarele mirese, florile “de sezon” apar in discutie, atunci cand vine vorba despre bugetul alocat florilor pentru nunta.

Dar, ce inseamna mai exact flori “de sezon” ? Dintr-o credinta inradacinata in copilarie de gradina bunicii, sau din simpla evolutie a naturii, se observa o sezonalitate a florilor. Astfel, vederea primilor ghiocei ne vesteste venirea primaverii, alaturi de alte flori parfumate din acelasi anotimp: lalele, zambile, liliac, anemone, ranunculus, flori de cires.  Pentru vara reprezentative sunt: florile colorate, florile “de camp”, floarea soarelui, gura leului, hortensiile si gladiolele. Toamna gradinile sunt colorate de : dalii, crizanteme, carciumarese, macese si frunze ruginii. buchet alte flori

Florile amintite mai sus, sunt frumoase in gradina si perfecte pentru a aduce putin din natura in casa noastra. Dar, ce facem cand dorim sa avem aceste flori pe mesele invitatilor de la nunta noastra sau in buchetul de mireasa mult visat? Le cumparam de la piata sau le culegem din gradina? Este putin probabil ca asta sa fie solutia. Ne punem increderea in natura imprevizibila in cea  mai importanta zi din viata noastra sau vom apela cu incredere la un florist, florarie sau atelier floral, care vor crea aranjamentele dorite cu flori importate?

buchet zambile

Atunci cand dorim ca din fotografia de nunta sa nu lipseasca un buchet de mireasa minunat sau expresia incantata a invitatilor la vederea decorului, apelam la specialisti si implicit la florile din import.

Chiar daca putem gasi florile autohtone la preturi mai mici, vom evita folosirea acestora din varii motive:

–          durata de viata scurta cu ofilire rapida

–          calitate scazuta

–          indisponibilitate

–          lipsa unor depozite autohtone

–          varietate redusa

–          toate de mai sus = risc crescut

lumanari bujori Revenind la intrebarea de la care am pornit, cum ca, folosind flori “de sezon”  putem avea flori minunate cu un buget redus; putem raspunde clar ca florile “de sezon“ nu sunt mai ieftine. Au un pret normal si o disponibiliate ridicata in acea perioada.

Luam drept exemplu o floare mult indragita de viitoarele mirese, bujorul.

Bujorul este floarea perfecta pentru buchete si aranjamente, avand multe “calitati”:

–          parfum incantator

–          culori pastelate

–           aspect romantic

–          inflorescenta mare

buchet bujori Sezonul bujorului incepe in lunile aprilie-mai si se termina la jumatatea lunii iulie, avand un maxim in lunile mai-iunie. In aceasta perioada avem cel mai bun pret ( cam cat 2, 3 trandafiri )  dar si cele mai calitative flori. In extrasezon nu putem garanta disponibilitatea, pretul va fi implicit mai mare si marimea florilor mai mica. Asadar, folosind bujorul in “sezon” profitam din plin de calitatile acestei flori dar pretul va fi oricum demn de o floare speciala, nicidecum ceva ieftin. In extrasezon putem inlocui bujorul cu alte flori cu aspect si coloristica asemanatoare.

Concluzionand,

–           florile “de sezon” le importam din Olanda, nu le culegem din gradina

–          este de preferat sa alegem flori specifice sezonului in care are loc evenimentul pentru a evita costuri crescute

–          flori “de sezon”  inseamna disponibilitate crescuta, calitate si marime optime si costuri normale.

buchet de toamna In curand voi reveni cu un articol in care lamurim mitul “ florilor de camp”  si un alt articol cu tipurile de flori disponibile in functie de anotimp. Daca ti s-au parut relevante informatiile si doresti sa afli  si alte lucruri despre florile de nunta aboneaza-te la  newsletter aici.